معاون رییس‌ جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: باید به راهکار جامعی در تغذیه شیر مادر برسیم و مادران شاغل بخشی از این مسأله هستند و بدون کمک یکدیگر برنامه توسعه‌ای کشور پیش نخواهد رفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه همزمان با هفته جهانی شیر مادر در همایش کشوری تغذیه با شیر مادر، ‌ از اعلام آمادگی معاونت متبوع خود در چارچوب وظایف ستادی، برای ترغیب، هماهنگی و پیگیری وظایف ذاتی دستگاه‌های مرتبط بر تغذیه مناسب با شیر مادر به فرزندان، بخصوص مادران شاغل خبر داد و گفت: با این کار می‌توانیم به اهداف اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران جهت رسیدن به جایگاه مناسب در منطقه و جهان نیز کمک کنیم.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به وجود امکانات مناسب و دسترسی آسان و رایگان به مراکز بهداشت مادر و کودک در کشورمان، گفت: امیدواریم پس از تولد فرزندان، مادران شاغل، دغدغه‌ای برای تغذیه نوزادانشان نداشته باشند و در آینده شاهد جامعه‌ای سالم با انسان‌هایی سالم و کارآمد باشیم.

مولاوردی با بیان اینکه راه طولانی برای ایجاد توازن بین کار و زندگی زنان پیش‌روی داریم، اظهار داشت: مجموع تدابیر اتخاذ شده در سال‌های گذشته نشان می‌دهد ما هنوز نتوانسته‌ایم به تعادل لازم بین نقش‌های چندگانه زنان از جمله نقش «همسری»، «فعالیت‌های ‌اجتماعی» و «مادری» برسیم. وظیفه دولت این است که زمینه‌های لازم را برای ایجاد توازن بین کار و زندگی زنان بوجود آورد.

معاون رییس‌ جمهوری در امور زنان و خانواده به تدابیر لازم برای ایجاد فضایی بدون مشکل و دغدغه برای مادران شیرده در جامعه و محیط کار اشاره کرد و گفت: از جمله این تدابیر می‌توان به راه‌اندازی محیط‌های دوستدار مادر و کودک در فرودگاه‌ها، ایجاد فضاهای ایمن جهت فراهم نمودن امکان شیردهی در مکان‌ها عمومی و سازمان‌هایی که مادران شیرده در آنجا مشغول کارند، اشاره کرد.

مولاوردی به تلاش معاونت امور زنان و خانواده در اجرای «کاهش ساعت کار مادران» و «مرخصی زایمان» که وقت زیادی را صرف آن کرده است، اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل کمبود بودجه هنوز برخی از سازمان‌ها از اجرای مرخصی زایمان ۹ ماهه زنان استنکاف می‌کنند و در طی ۱۸ ماه گذشته در کشور شاهد اخراج ۴۷ هزار نفر از مادران باردار بوده‌ایم و باید با اتخاذ قوانینی که همه جوانب در نظر گرفته شده بتوانیم بر مشکلات موجود زنان شاغل فائق آییم.

معاون رییس‌ جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: از جمله راهکارهای موجود می‌توان به تضمین امنیت شغلی خانم‌ها و مشوق‌های لازم برای کارآفرینان بویژه در بخش خصوصی اشاره کرد که با استفاده از آنها دیگر شاهد عدم امنیت شغلی زنان نباشیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بر آگاه‌سازی و ارتقای آگاهی مردان در حوزه یاری رساندن به مادران شیرده با کمک رسانه ملی تأکید کرد، گفت: مرخصی دوهفته‌ای پدران متوقف نشده است و دستگاه‌های دولتی می‌توانند از آن استفاده لازم را ببرند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه متاسفانه قانون مرخصی زایمان برای دستگاه‌های اجرایی و دولتی است و بخش خصوصی را شامل نمی‌شود، گفت: با همکاری برخی وزارتخانه‌ها مانند وزارت بهداشت، مقوله تغذیه با شیر مادر اصلاحیه‌هایی را خواهد داشت.

مولاوردی گفت: با ارائه پیشنهاد معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در مورد طرح تحول سلامت زایمان طبیعی، امیدوارم این طرح با قوت همچنان ادامه یابد.

وی به ترغیب کردن سازمان‌ها و موسسات برای خدمات‌دهی به زنان شیرده‌ اشاره کرد و گفت: سازمان‌هایی چون شهرداری‌ می‌توانند ترغیب شوند تا برای مادران شیرده کارت‌های تخفیف جهت وسایل حمل و نقل عمومی لحاظ کنند و برای راحتی بیشتر مادران شیرده می‌توان در مترو و اتبوس‌ها با نصف صندلی‌های ویژه‌ این قشر به آنان کمک شایان در جامعه بوجود آورد.

مولاوردی با بیان اینکه زنان شاغل همواره دغدغه‌ای مبنی بر انتخاب بین کار و زندگی خود دارند و باید یکی را انتخاب کنند و برای این مشکل باید راه‌حلی مدون در نظر گرفت، گفت: برای سهولت و راحتی مادران شاغل پیشنهاد دادیم مهدکودک‌هایی در سازمان‌ها و مؤسسات مجدداً برقرار شود.

معاون رییس‌ جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه امیدواریم پیشنهاد بسته حمایتی از زنان شاغل که با کمک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام خواهد گرفت، تدوین شود، گفت: یکی از مفاد این بسته، ارایه تسهیلات برای شیردهی است که کمک شایانی در جهت اجرای سیاست‌های جمعیتی خواهد کرد.

وی گفت: همه دستگاه‌ها و مجموعه حاکمیت باید با عزم ملی، برای تحقق اهداف زیربنایی جامعه تلاش کنند.

سید علی‌رضا مرندی رییس کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر نیز در این مراسم در سخنانی با استناد به آیات قرآن کریم و دستورات احکام اسلام و همچنین تحقیقات علمی صورت گرفته شده در دنیا، تغذیه شیر مادر را بسیار مفید و لازم برشمرد و گفت: تغذیه با شیر مادر موجب ارتقاء سلامت جسم و روان و بهبود روابط عاطفی بین مادر و فرزند خواهد شد.

رییس فرهنگستان دانشگاه علوم پزشکی گفت: تغذیه با شیر مادر موجب کاهش مرگ و میر نوزادان تا ۲۳ درصد و همچنین ایمنی بدن نوزاد در برابر انواع میکروب‌ها خواهد شد.

رییس کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: برای رسیدن به نقطه مطلوب و کسب موفقیت و فرهنگ‌سازی تغذیه با شیر مادر در کشور، «آموزش عملی»، «نظارت بر حسن اجرای آموزش» و «نظارت دقیق بر کارخانه‌های شیر خشک‌فروشی» را یادآور شد.

وی گفت: غربالگری و شنوایی سنجی در کشور باید به صورت قانون در بیاید تا نوزاد و خانواده در آینده دچار مشکلات عدیده نشوند.