مولاوردی در نشست خبری دومین نمایشگاه و همایش بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار، بر تلاش و حرکت به سمت اشتغالزایی برای توسعه کارآفرینی و کسب و کار زنان تاکید کرد...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه در نشست خبری دومین نمایشگاه و همایش بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار، افزود: این همایش با مشارکت زنان و وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین همکاری دستگاه های اجرایی که عضو شورای راهبری همایش هستند، برگزار می شود. 

وی اظهار داشت: در شرایطی این همایش برگزار می شود که کشور در شرایط خاصی از فعالیت و حیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به سر می برد. 

مولاوردی اضافه کرد: سال 94 در شرایطی آغاز شد که اوایل آن تیم مذاکره کننده هسته ای در چارچوب مفهومی با کشورهای قدرتمند به تفاهم رسید و اخیرا شاهد یک توافق هسته ای بوده ایم که یک بازی برد - برد محسوب می شود. 

مولاوردی ابراز امیدواری کرد از شرایط فعلی کشور بتوان به نفع توسعه و اقتصاد کشور بهره برداری کرد و آن را از اتکا به اقتصاد تک محصولی خارج کرد. 
وی افزود: هدف دولت در تدوین برنامه ششم توسعه تحقق توسعه متوازن است و امیدواریم با توسعه صادرات غیر نفتی و محصولات صنایع دستی که زنان در تولید و ساخت آن نقش دارند بتواند در تحقق و ترویج این هدف کمک کند زیرا در سال‌های گذشته شاهد توسعه متوازن در کشور نبوده‌ایم.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده یادآور شد: با توجه به اینکه شرایط پسا توافق را در عرصه بین المللی شاهد هستیم ضرورت تبین جایگاه و سهم زنان در این شرایط را دو چندان می‌کند و باید این جایگاه تقویت شود بر همین اساس برای تحقق سیاست‌های دولت برای خروج از رکود و افزایش تولید باید به نقش زنان در این زمینه بیشتر توجه کنیم.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه برگزاری این همایش می تواند به ترویج و تحقق توسعه و پیشرفت جامعه کمک کند، افزود: در سال پایانی برنامه پنجم توسعه و آستانه تدوین برنامه ششم هستیم و هدف دولت از تدوین این برنامه، تحقق توسعه متوازن است که قطعا حوزه زنان نیز متاثر از آن خواهد شد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره نبود مدل توسعه پایدار در کشور اظهار کرد: براساس ماده 1 برنامه پنجم توسعه باید الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت درسال اجرای اول برنامه تدوین می‌شد و مبنای برنامه ششم توسعه قرار می‌گرفت. پیش‌نویس الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت آماده و در کمیسیون اجتماعی دولت مطرح شده است. علاوه بر آن سند چشم انداز 20 ساله نظام و سیاست‌های کلی نیز وجود دارد؛ اما سند جامع خاصی که به ابعاد توسعه‌ای بپردازد هنوز به تصویب نرسیده است.

وی ادامه داد: معرفی و ارایه توانمندی های زنان نقش آفرین در توسعه پایدار، الگوسازی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، توسعه بازار برای کسب و کار بانوان و تبادل تجارب موفق کارآفرینی در سطح ملی و بین المللی از اهداف این نمایشگاه است. 

مولاوردی با بیان اینکه این نمایشگاه 24 تا 27 شهریورماه در تهران برگزار می شود، گفت: این رویداد مهم از چهار بخش همایش، نمایشگاه، جایزه بانوی کارآفرین سال و کتاب معرفی بانوان کارآفرین تشکیل شده است. 

وی با اشاره به محورهای همایش اضافه کرد: زن و توسعه، کارآفرینی زنان، زنان در خانواده و جامعه از جمله این محورها است و علاقمندان برای ارایه مقاله تا 25 مرداد مهلت دارند مقاله خود را از طریق وب سایت به دبیرخانه همایش ارسال کنند. 

رئیس شورای راهبری این همایش درباره اهداف همایش افزود: توسعه اخلاق کارآفرینی، کمک به تبیین نقش زنان در برنامه ششم توسعه ، ایجاد فرصت گفت و گوهای رودر رو بین علاقمندان و استفاده از تجارب جهانی اشتغال پایدار از جمله اهداف این همایش است.

وی ادامه داد: از کشورهای عراق، جمهوری آذربایجان، افغانستان، اندونزی، مالزی ،چین، ترکیه و سازمان کنفرانس اسلامی برای شرکت در این همایش دعوت بعمل آمده است هرچند پاسخ 29 سفیر از کشورهای مختلف ساکن در ایران برای حضور در همایش یادشده مثبت بوده است.

به گفته وی، سفرای روسیه ، جمهوری آذربایجان، ترکیه و مجارستان اعلام کرده اند زمینه را برای حضور کارآفرینان کشورشان در دومین نمایشگاه و همایش بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار، فراهم خواهند کرد.

وی درباره مرخصی زایمان نیز اظهار کرد: باید تلاش کنیم ضمن ارائه تسهیلات به زنان شاغل امنیت شغلی آنان نیز حفظ شود. پس از تمام تلاش‌های صورت گرفته مقرر شد دستگاه‌ها طبق مقررات مهدهای کودک‌ در داخل دستگاه‌های خود راه‌اندازی کنند؛ اما سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با راه‌اندازی مهدهای کودک‌ مخالف است؛ البته اعلام آمادگی کرده که بسته جامع حمایتی با معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده در زمینه زنان شاغل تدوین کند و ما بلافاصله با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مکاتبه کردیم.

رییس شورای راهبری دومین نمایشگاه و همایش بین‌المللی نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار در پاسخ به پرسشی در زمینه میزان تاثیر دومین نمایشگاه وهمایش نقش‌آفرینیزنان در توسعه پایدار در افزایش حضور زنان در بازار کار گفت: در حال حاضر اشتغال رسمی و دولتی مطرح نیست اما اصرار داریم که اینگونه اشتغال به عنوان شاخصی در حوزه اشتغال زنان مطرح است. هرگونه تلاش ما در این زمینه به در بسته می‌خورد؛ لذا به سمت اشتغالزایی برای توسعه کارآفرینی و کسب و کار حرکت کرده‌ایم و تمام صاحبنظران و کارشناسان می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند.