زنان کارآفرین در نامه ای به رییس جمهوری پیشنهاد دادند «طرح ملی ترویج و توسعه کسب و کار و کارآفرینی زنان» با بهره مندی از همه ظرفیت های علمی - دانشگاهی، دستگاه های دولتی، بخش خصوصی و نهادهای مدنی مرتبط در دستورکار فوری دولت قرار گیرد.

در متن نامه زنان کارآفرین به حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که روز یکشنبه انتشار یافته، آمده است: همان طور که آگاه هستید از جمله مهم ترین چالش جدی در جامعه زنان که نیمی از جمعیت ایران را شامل می شوند، اشتغال است. به طوری که بالغ بر 22 میلیون زن در سن کار است که نرخ بیکاری زنان زیر 30 سال 43 درصد گزارش می شود.

گزارش جهانی جنسیتی سال 2014 توسط مجمع جهانی اقتصاد بیانگر آن است که ایران از میان 140 کشور، رتبه 137 را در فرصت های اقتصادی کسب کرده است.

در این میان موقعیت سه قشر، دختران فارغ التحصیل دانشگاهی با نرخ بیکاری 3 / 31 درصد، زنان سرپرست خانوار با تعداد بالغ بر 2500 هزار نفر و زنان صاحب کسب و کار و کارآفرین در شرایط محیط اقتصادی و اجتماعی حاضر مستلزم توجهی فراتر از برنامه های جاری و عمومی هستند.

جهت استحضار فقط طی سال های 84 تا 87 (دولت نهم) تعداد کارفرمایان زن سیر نزولی حدود 60 درصد داشته است(از 48000 نفر به 28000 نفر رسیده است).

به همین دلیل بسترهای حمایتی از طرح های ویژه کارآفرینی زنان ازجمله معافیت های مالیاتی و حق بیمه سهم کارفرما در سه سال اول راه اندازی کسب و کار، و ایجاد فرصت های توان افزایی و توسعه ظرفیت مدیریت از طریق آموزش و خدمات مشاوره ای برای کسب و کارهای کوچک و متوسط نیاز است.

فرصت های موجود نشانگر آن است که ایجاد اشتغال از طریق ترویج خوداشتغالی، کسب و کار و کارآفرینی بویژه در میان زنان مستعد و با قابلیت مدیریتی میسرتر است.

یقینا طی این مسیر به بهبود محیط کسب و کار بس نیازمند است. امروزه سهم گزاف شرکت های شبه دولتی و فساد ناشی از انحصارگرایی صدمه ای جدی به محیط کسب و کار وارد ساخته است. بخش خصوصی واقعی برای بقاء و ماندگاری خود به ناچار متاثر از آسیب های ناشی از فساد و رانت های اقتصادی است و مسیر سالمی را طی نخواهد کرد.

در این میان بیشترین لطمه به شرکت های کوچک و متوسط و بیش از همه به زنان صاحب کسب و کار وارد می شود.

جناب آقای روحانی،

امروز، به خلع ید دیگری نیاز است. خلع ید از شرکت های شبه دولتی که به هیچ نهاد رسمی پاسخگو نمی باشند. انتظاری است که در شرایط پس از تحریم از دولت شما می رود.

بحران جدی است. تدبیر و اراده ای جدی برای این امر لازم است. و نیز برای بهره مندی از نیروی کار زنان بعنوان عناصر مولد و توسعه گرا در سطح ملی تدبیری و عزمی فراتر.

پیشنهاد مشخص آن که «طرح ملی ترویج و توسعه کسب و کار و کارآفرینی زنان» با بهره مندی از همه ظرفیت های علمی - دانشگاهی، دستگاه های دولتی، بخش خصوصی و نهادهای مدنی مرتبط در دستورکار فوری دولت قرار گیرد.

از دیگر سو، شرایط پس از تحریم که زمینه را برای ورود سرمایه های خارجی فراهم می سازد، به تعمیق نگاه کارشناسانه ای برای استفاده بهینه از سرمایه های ملی و توسعه نقش مولد جمعیت فعال اقتصادی نیاز است.

در این میان عنایت ویژه به سرمایه انسانی جوان فارغ التحصیل دانشگاهی به طور اعم و دختران فارغ التحصیل به طور اخص حائز اهمیت است.

برای این مهم، پیشنهاد می شود معاونت زنان ریاست جمهوری با بسیج منابع و امکانات موثر در نقش کلان برنامه ریز، سیاستگزار و نظارت کننده با همکاری دو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و علوم، تحقیقات و فناوری مسئولیت اصلی را عهده دار شود.

بدیهی است که تصدی و اجرای آن باید توسط بخش خصوصی و نهادهای مدنی مرتبط اجرا شود.

این طرح در سطح ملی سه هدف اصلی را دنبال خواهد کرد:

- توسعه ظرفیت مدیریت زنان صاحب کسب و کار و کارآفرین

- پرورش ایده های خلاق دختران فارغ التحصیل دانشگاهی برای ورود به عرصه

کارآفرینی و کمک به ایجاد کسب و کارهای جدید توسط ایشان

- توان افزایی زنان سرپرست خانوار در مسیر خوداشتغالی و درآمدزائی

از جنابعالی درخواست می شود که این مهم را مورد عنایت خود قرار داده و دستور لازم برای تحقق آن را صادر فرمایید.