مولاوردی در ارتباط تلفنی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص افزایش زمان مرخصی زایمان مادران شاغل از 6 به 9 ماه تاکید کرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درحال تهیه بسته ای حمایتی از مادران شاغل با سازمان تامین اجتماعی است .
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ارتباط تلفنی در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما گفت: اگر چه برای اجرای قانون افزایش زمان مرخصی زایمان مادران شاغل از 6 به 9 ماه ردیف بودجه خاصی دیده نشده است اما پیشنهاد ما استفاده از سرجمع اعتبارات در اختیار وزارت بهداشت است که مکاتباتی هم با سازمان برنامه و بودجه در این زمینه صورت گرفته است .
شهیندخت مولاوردی با بیان اینکه تلاش های ما برای اختصاص ردیف مشخص به منظور اجرای این قانون به جایی نرسید افزود: در نهایت سازمان برنامه و بودجه این اجازه را صادر کرد که دستگاه های دولتی می توانند از سرجمع اعتباراتشان برای اجرای این قانون استفاده کنند .
وی با بیان اینکه نباید امنیت شغلی زنان را به خطر بیاندازیم افزود: باید مشوق های لازم را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم .
مولاوردی با اشاره به اینکه در برخی از کشورها حق بیمه مادران شاغل در بخش خصوصی را دولت می پردازد افزود: در بخش دولتی هم دایر شدن مجدد مهدهای کودک در ادارات از جمله پیشنهادهای جدید ماست .
وی تصریح کرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درحال تهیه بسته ای حمایتی از مادران شاغل با سازمان تامین اجتماعی است .
معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی نیز در این برنامه گفت: خبر اخراج ۴۷ هزار مادر شاغل مربوط به دو سال پیش است که جدیداً یک خبرگزاری آن را بازنشر کرده است .
محمد حسن زدا گفت : سال 91 تحقیقاتی از 145 هزار نفر از بانوان شاغل که از مرخصی 6 ماهه زایمان استفاده کرده بودند انجام شد که بر اساس نتایج آن مشخص شد 47 هزار نفرشان از کار اخراج شدند
وی افزود: براساس بخشنامه وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در خرداد 93 هیچ کارفرمایی حق اخراج هیچ یک از کارکنانشان را که از این مرخصی استفاده می کند ندارد و با صدور این بخشنامه حتی یک نفر هم دیگر اخراج نشده است .
زدا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمان تامین اجتماعی بودجه لازم را برای افزایش زمان مرخصی زایمان مادران شاغل از 6 به 9 ماه در اختیار دارد یا خیر گفت : متاسفانه در بودجه امسال اعتبارات لازم برای این کار در اختیار سازمان قرار نگرفته است .
وی تصریح کرد: براساس برآورد سازمان تامین اجتماعی برای این قانون نیاز به 320 میلیارد تومان اعتبار است و این درحالی است که هیچ بودجه ای برای اجرای آن در اختیار نداریم .
معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی افزود : بر اساس مواد 26 و 29 قانون برنامه پنجم سازمان تامین اجتماعی مکلف شده است تا وقتی اعتبار لازم برای هر مسئله ای اختصاص نیابد حق ورود و اجرای آن را نداشته باشد .
زدا گفت: سازمان تامین اجتماعی حقوق شش ماه مرخصی زایمان بانوان شاغل را پرداخت می کند اما در قبال سه ماه مرخصی دیگر تکلیفی ندارد.
در ادامه برنامه سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم گفت: اگر کسی قانون مرخصی 9 ماه مرخصی زایمان بانوان شاغل را اجرا نکند خلاف قانون عمل کرده است .
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی تصریح کرد : اخراج مادران شاغل برای استفاده 6 یا 9 ماه از مرخصی زایمان غیر قانونی است .
وی با بیان اینکه نبود بودجه نافی حقوق افراد نیست گفت: سازمان تامین اجتماعی مطالبات متعددی از دولت دارد که چند ده هزار میلیارد تومان می شود .
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه در کشورهایی که 40 تا 50 درصد نیروی کارشان را مادران شاغل تشکیل می دهند تا دو سال مرخصی زایمان به آنان تعلق می گیرد افزود : در این کشورها تا 5 و حتی 8 سال پس از زایمان از ساعت کار این مادران کاسته می شود .
قاضی زاده هاشمی همچنین گفت: از دولت می خواهیم 9 ماه مرخصی زایمان مادران شاغل به طور کامل اجرا و مهدهای کودک هم در ادارات برای کودکان این مادران دایر شود .
وی تصریح کرد: اگر این مسئله به مطالبه ای اجتماعی تشکیل شود حتماً به آن پاسخ داده خواهد شد .
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد : وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید ترتیبی اتخاذ کند که این قانون در بخش خصوصی هم اجرا شود .