دبیرکارگروه دختران معاونت امور زنان وخانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: بر اساس نتایج پژوهشهای ما عملکردچندگانه جامعه نسبت به زنان و دختران موجب شده است که بویژه دختران دچاربحران هویت شوند.
فاطمه پهلوانی درگفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران افزود: در راس نتایج پژوهشهای ما بحران هویت دختران قراردارد و ما از سال گذشته بارها به ضرورت توجه به ریشههای فرهنگی و اجتماعی و حتی سیاسی این پدیده نامطلوب تاکید کردهایم.
وی در ادامه اظهارکرد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه ازسویی انتظارات معیشتی ازدختران بیشتر شده و پدیده خودسرپرستی رو به افزایش است و از سوی دیگر این قشر به علت محدودیتهای بازار کار و از آن مهمتر محدودیتهای ناشی از نگاه خاص قوانین و قانونگذاران به نقش زنان درجامعه ازحقوق پایه ماننداشتغال محروم میشوند؛ این درحالیست که تلاش رو به رشد دختران برای دستیابی به ردههای علمی بالاتر و تمایل ایشان به حضور در عرصههای مدیریتی غیر قابل کتمان است و به طور طبیعی از پیشتازی سالیان اخیر این قشر در حوزه تحصیلات تکمیلی و برخورداری از دانش، مهارت و آگاهیهای بیشتر، نشأت گرفته است.
دبیرکارگروه دختران معاونت امورزنان وامورخانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به تفاهمنامههای معاونت امور زنان در زمینه دختران گفت: اواخر سال گذشته معاونت امورزنان تفاهمنامه ای را با وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی امضاکرد که در موضوعات آن به ایجاد ساز وکارهای حمایتی برای اشتغال و کارآفرینی زنان با تاکید بر مناطق محروم و زنان آسیب پذیر و دارای معلولیت، تصریح شده است. آنچه در این تفاهمنامه مغفول مانده و لازم است با ارتباط موثرتر معاونت امور زنان و خانواده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیری شود، بازطراحی چرخه حمایتی در حوزه آسیبهای اجتماعی زنان و بویژه دختران است.
پهلوانی در پایان اظهارکرد: کارگروه دختران معاونت امورزنان وخانواده در مدت فعالیت خود با استفاده از نظرات دختران متخصص و فعال در حوزههای مختلف جامعه سعی کرده است ارتباط مستقیم میان این قشر را با معاونت امور زنان و خانواده برقرار کند تا بدین وسیله معاونت بر اساس نیازها و راهکارهای پیشنهادی جامعه مخاطب نسبت به سیاستگذاری و برنامهریزی برای ایشان اقدام کند. بنابراین چنانچه این ارتباط به طور مستمر میان معاونت زنان و مدیران حوزه آسیبهای اجتماعی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمانهای تابعه آن ازجمله سازمان بهزیستی شکل بگیرد، این کارگروه میتواند نظرات کارشناسی و مشورتی خود را در برنامهریزیها در اختیار مسئولان مربوطه قرار دهد.