معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از تهیه پیش نویس سند سیاستی اجرایی اشتغال پایدار خبر داد و گفت: معاونت امور زنان و خانواده، توسعه کارآفرینی و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان را از اولویت های کاری خود قرار داده است.

شهیندخت مولاوردی در همایش کارآفرینی زنان استان کرمان در هفته فرهنگی اقتصادی کرمان در برج میلاد تهران افزود: کارگروهی در این زمینه در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تشکیل شده که خوشبختانه پیش نویس سند سیاستی اجرایی اشتغال پایدار نیز آماده و به زودی به دولت ارائه داده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را با هدف آموزش کارآفرینی دنبال می کنیم که این طرح هم اکنون به صورت پایلوت در شهر ری در حال اجرا می باشد، یادآور شد: باید تغییر ذهنیتی در جوانان ما بوجود آید که به جای استخدام به توان و خلاقیت خود تکیه کرده و در توسعه جامعه نقش داشته باشند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: در سال های اخیر پمپاژ واردات ارزان با دلارهای نفتی؛ موجب شد زنان سهم زیادی را از اشتغال از دست بدهند و به تدریج تعداد زنان شاغل ما کاهش یافته به طوری که در سال گذشته تعداد زنان شاغل کشور به 3.1 میلیون نفر رسید که از این حیث در شرایط مناسبی قرار نداریم.

وی یکی از راه های خروج از این معضل را کارآفرینی دانست که می تواند در ذهن جوانان انقلابی به وجود آورد و گفت: با شبکه سازی، کار تیمی و تخصصی جوانان می توانند در شکستن تصورات کلیشه ای رایج درباره کار قدم بردارند که قطعا در حوزه زنان می توانیم این امر را تسری دهیم.

وی افزود: ضرورت تغییر نگرش نسبت به کار، شغل و بهره وری امری بسیار مهم است که در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به ویژه در حوزه بانوان فارغ التحصیل توجه ویژه ای به این موضوع دارد و سعی شده از این ضرورت غفلت نشود.
مولاوردی با تاکید براینکه سیستم دولتی ما کشش بیش از این را برای استخدام و کارمند دولتی بودن ندارد خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته ضرورت کارآفرینی را ندانسته ایم اما در دولت یازدهم تمام توان را برای افزایش توانمندی اقتصادی بانوان خواهیم گذاشت و سعی می کنیم نگاه را به شغل و کارآفرینی تغییر دهیم.

وی گفت: کارآفرینان موفق و بخش دولتی مسئولیت دارند به دولت برای تغییر این نگاه کمک کنند زیرا فصل مشترک همه جناح ها و گروه ها بحث کارآفرینی است و باید تلاش کنیم که این کار به طور احسنت در جامعه پیش برود.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه نزدیک به 70 درصد بخش کشاورزی را زنان اداره و مدیریت می کنند افزود: این در حالی است که در حوزه صنعت که مردان به زنان ترجیح داده می شوند، با تعطیلی کارخانه ها و کاهش تولید، روبرو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: لطمه های زیادی در سال های اخیر از دلارهای نفتی خوردیم که پس از توافق و نیاز کشور به جذب سرمایه گذاری خارجی، باید شرایط را طوری مهیا کنیم که برای آبادانی و توسعه کشور سرمایه جذب کنیم نه اینکه برای توسعه رو به سمت واردات و آن هم وارداتی بی رویه برویم که این موارد قطعا به اشتغال زنان آسیب زده است.

مولاوردی یادآور شد: فرصت های جدیدی پیش روی ما قرار گرفته که باید با افزایش دسترسی به تکنولوژی و با ایجاد نگرش توسعه پایدار مبتنی بر منابع روی زمین و سرمایه انسانی بتوانیم کشور را با سرعت بیشتر به سوی پیشرفت و توسعه سوق دهیم که در این راستا، اقتصاد دانش بنیان مطرح می شود که دیگر در اینجا نمی توانیم تفاوتی بین زن و مردی که به دانش مسلح است، تفاوتی قائل شویم.

وی تاکید کرد: بوسیله فناوری جدیدی که در اختیار ما قرار گرفته است، کارآفرینان می توانند با سرمایه اندک درآمد بیشتری را رقم بزنند که این موضوع باید مورد توجه بانوان فارغ التحصیل قرار گیرد و همه باید تلاش کنیم که به اشکال نوین، کارآفرینی را مورد توجه قرار دهیم.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید براینکه دولت یازدهم به دنبال تحقق رویکرد اعتدال است گفت: برنامه ششم توسعه ویژگی موضوعات خاص است که محرک توسعه بوده و موانع را از پیش رو برخواهد داشت که خوشبختانه در این زمینه ظرفیت حوزه زنان و خانواده بسیار چشمگیر بوده و اهمیت زیادی نیز در دولت یازدهم به این موضوع شده است.

وی در بخش دیگر سخنانش ضمن تقدیر از زحمات استاندار کرمان، افزود: جشنواره کرمان رویداد بزرگ فرهنگی اقتصادی است که می تواند توانایی زنان استان و ظرفیت های استان را منظور معرفی و شناسایی به نمایش گذاشته است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به همراه استاندار کرمان از غرفه های مختلف نمایشگاه توانمندی های استان بویژه غرفه بانوان کارآفرین بازدید و دیدار چهره به چهره برقرار نمود.

جشنواره فرهنگی اقتصادی استان کرمان که 16 مرداد در برج میلاد تهران افتتاح شد تا 23 مرداد ادامه دارد.