مژگان شریفی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با اشاره به تدوین اطلس جامع زنان، گفت: این اطلس با استناد به آمار آسیب های حوزه زنان و خانواده در استان را نشان می دهد.

مژگان شریفی پیش از ظهر پنج شنبه در جلسه برنامه ریزی بزرگداشت دهه کرامت با اشاره به اطلس جامع وضعیت زنان، اظهار کرد: این اطلس که از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تهیه شده در واقع نگاهی به وضعیت زنان کشور است.

وی با بیان اینکه در این اطلس با استناد به آمار‌ها و با نگاه به وضعیت زنان آسیب‌های حوزه زنان و خانواده در استان شناسایی شده است، بیان کرد: این اطلس نشان می‌دهد که بیکاری جوانان و دختران فارغ التحصیل، افزایش سن ازدواج دختران و در ‌‌‌نهایت تجرد قطعی آن‌ها و کاهش شادابی و نشاط در میان زنان از جمله آسیب‌هایی هستند که در استان وجود دارد.

نبود مجموعه کاری واحد در حوزه زنان و دختران

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی، کم رنگ شدن احساس کارآمدی در بین جوانان، کمبود خودباوری، اعتماد به نفس، روند رو به رشد اعتیاد و کاهش سن ازدواج در بین جوانان، معضلات فرهنگی، وجود ناهنجاری‌های اخلاقی را از دیگر آسیب‌های استان در حوزه زنان و خانواده عنوان کرد.

شریفی تاکید کرد: البته این آسیب‌ها خاص خراسان جنوبی نیست و بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که کل کشور با این آسیب‌ها درگیر هستند.

وی با انتقاد از عدم وجود مجموعه کاری واحد که بتواند از موازی کاری در حوزه زنان و دختران جلوگیری کند، عنوان داشت: در حال حاضر اقدامات حوزه زنان و خانواده به صورت جزیره‌ای در استان انجام می‌شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه همه این مشکلات نتوانسته جلوی پیشرفت بانوان استان را بگیرد، بیان داشت: خراسان جنوبی دارای دختران و زنان توانمندی است که موفقیت بانوی ورزشکار استان در گرفتن سهمیه المپیک از جمله آن است.

شریفی به چالش‌های حوزه زنان و خانواده اشاره کرد و گفت: حاشیه بودن مسائل زنان و خانواده در دستگاه‌های اجرایی همه مشاوران حوزه زنان را نگران کرده است.

کمبود اعتبارات حوزه خانواده و زنان

وی تاکید کرد: این حاشیه بودن سبب می‌شود که از برنامه ریزی اساسی در حوزه خانواده غافل شویم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با اشاره به وجود برخی مشکلات اقتصادی و کمبود منابع در اداره کشور، بیان کرد: اعتقاد داریم با با تعامل و همکاری بین سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی می‌توان کارهای بزرگی را انجام داد.

شریفی، عدم تخصیص بودجه کافی در حوزه خانواده و زنان را از دیگر چالش‌های این حوزه دانست و افزود: مشاوران دستگاه‌های اجرایی حتی برای برگزاری برنامه‌های دهه کرامت دچار مشکل هستند.

وی با بیان اینکه دفتر امور بانوان استانداری مسئولیت برنامه ریزی، هماهنگی، تسهیل‌گری و نظارت بر برنامه‌های حوزه زنان را بر عهده دارد، بیان داشت: هدف ما در این دفتر تحکیم جایگاه زن مسلمان بود که در این راستا پنج گروه کاری تشکیل خواهد شد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه گروه کاری دختران نخستین قدم ما در این زمینه است، گفت: ایجاد هماهنگی بین دستگاهی، تدوین فعالیت‌های منطبق با جوانان به ویژه دختران، رصد مسائل جوانان و دختران و طرحان با مسئولان و تهیه و تدوین برنامه‌های راهبردی برای سامان دهی امور جوانان از جمله اهداف این گروه کاری است.

برگزاری نمایشگاه خانواده، مادر و جوان در استان

شریفی با اشاره به انعقاد سه تفاهم نامه همکاری بین معاونت امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری با دستگاه‌های متولی، بیان کرد: انعقاد تفاهم نامه همکاری با آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی و اداره کل استاندار از جمله این سازمان‌ها است.

وی به برنامه‌های دهه کرامت در استان اشاره کرد و افزود: به مناسبت بزرگداشت دهه کرامت از ابتدای شهریور نمایشگاه خانواده، مادر و جوان در استان برپا می‌شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و ورزشی، کارگاه‌های آموزشی آسیب‌شناسی خانواده، تقویت و توسعه باورهای دینی و اجرای جشن‌های دهه کرامت را از دیگر برنامه‌های این دهه عنوان کرد.