مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تنها 16 درصد اشتغال زنان در کشور مربوط به اشتغال های رسمی و دولتی است، افزود: متاسفانه هنوز شاهد بی عدالتی جنسیتی در حوزه اشتغال هستیم.
محسن ارشد زاده در همایش منطقه ای نقش سلامت روانی- اجتماعی دختران در توسعه اجتماعی با بیان اینکه نیاز دختران به تامین سلامت روانی و جسمی از مهم ترین مباحث اجتماعی است افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مقوله سلامت، یک حق همگانی محسوب می شود.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقوله سلامت زنان نیز به عنوان یک حق اساسی در تمامی زمینه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی محسوب می شود.
به گفته وی، ارتقا و توسعه سلامت زنان در ابعاد جسمی، روحی، روانی و فرهنگی، تقویت سیاست ها و برنامه های دولت به سمت زنان، افزایش آگاهی های خانواده و جامعه به تامین سلامت زنان، افزایش دسترسی بانوان به اطلاعات مورد نیاز و مواردی از این دست، از مهمترین اهداف کلان اداره کل بهزیستی استان است.
ارشد زاده با اشاره به برخی مخاطرات و تهدیدات حوزه سلامت زنان تصریح کرد: اصولا بانوان و دختران به دلیل رویارویی بیشتر با کارهای خانگی(خشونت خانگی) بیشتر از مردان در معرض خطر قرار دارند.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه میزان امید به زندگی در زنان بیشتر از مردان است، افزود: علی رغم اینکه این مهم یکی از شاخص های توسعه یافتگی محسوب می شود ولی متاسفانه اکثر بانوان در سال های پایانی زندگی خود با مشکلاتی از قبیل معلولیت و حتی فقر مواجه می شوند.
ارشد زاده گفت: اصولا بیشترین بیماری ها در میان زنان، شامل بیماری های مزمن و در مردان شامل بیماری های حاد می شود.
وی با بیان اینکه کار زنان یک کار نامرئی تلقی می شود تصریح کرد: علت این امر، آن است که بیشتر مسئولیت های اجتماعی بخصوص در حوزه خانواده بر عهده زنان است که این قشر، نسبت به مردان، کمتر استراحت کرده و بیشتر در معرض بیماری هستند.
به گفته وی، مخالفت برخی از مردان با اشتغال همسران و یا دختران خود باعث تعارض نقش آنان می شود.
ارشد زاده میزان اشتغال زنان کشور در پست های رسمی و دولتی را 16 درصد اعلام کرد و گفت: متاسفانه در بازار کار ایران نیز، شاهد بی عدالتی جنسیتی هستیم.