رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: کارگروهی متشکل از این سازمان و کمیته امداد امام خمینی(ره) شکل گرفته تا مسایل مربوط به زنان سرپرست خانوار را در برنامه ششم توسعه پیگیری کند.

انوشیروان محسنی بندپی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سووال که تولیت زنان سرپرست با بهزیستی است یا کمیته امداد افزود: تولیت سلامت اجتماعی در برنامه ششم توسعه باید مشخص شود و البته مشخص شدن این تولیت به این معنا نیست که همه کارها را بطور مثال سازمان بهزیستی انجام دهد، بلکه کارها را می تواند به کارگزار خود واگذار کند.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه زنان سرپرست خانوار فقط بحث مالی نیست بلکه خدمات مشاوره، مددکاری و جامعه شناسی نیز باید مدنظر قرار گیرد. بطور مثال فقط 30 درصد مسایل سالمندان مربوط به سلامت جسمی می شود.

محسنی بندپی افزود: جاهایی که دولت باید پاسخگو باشد، کار نیز باید دولتی باشد. وظیفه ای که دولت باید پاسخگوی آن باشد نمی تواند به یک نهاد غیرپاسخگو واگذار شود.

** وزرات بهداشت و بهزیستی درباره سالمندان به تفاهم رسیدند

رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: با وزارت بهداشت به این تفاهم رسیدیم که کارگروه مشترکی تشکیل دهیم تا دو سند تهیه شده جداگانه در این سازمان ها را بررسی کرده و سند مشترکی تدوین کنیم که این سند نیز نهایتا باید در شورای عالی رفاه تایید شود.

محسنی بندپی ابراز امیدواری کرد، کارگروه مشترک در این زمینه با وزارت بهداشت، وزارت تعاون و سازمان های مردم نهاد طی 10 روز آینده تشکیل شود.

** شاخص سازی در حوزه سالمندان

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به آغاز برنامه احصای شاخص های حوزه سالمندان گفت: برخی شاخص ها در این زمینه وجود دارد و برخی شاخص های دیگر نیز باید در این زمینه ساخته شود.

محسنی بندپی افزود: درآمد، سلامت جسمی و نحوه مشارکت طلبی سالمندان در همکاری با جامعه و دولت از جمله این شاخص ها به شمار می آید.

وی ادامه داد: همچنین توسعه محیط های دوستدار سالمند از جمله برنامه هایی است که بدون نیاز به قانون می توان نسبت به انجام آن اقدام کرد.