مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تعاونی های زنان نقش مهم و موثی در کارآفرینی و اشتغال دارند، گفت: درصد زنان کار آفرین در ایران بسیار اندک است.

وحیده نگین روز یکشنبه در همایش توسعه نقش آفرینی زنان تعاونگر در کارآفرینی و اشتغال افزود: در حوزه اشتغال زنان در جامعه، کاستی ها و موانعی وجود دارد اما تجربه نشان داده، هر جا که زنان به توانمندی های خود باور داشته اند، توانسته اند از این موانع عبور کنند.

وی ادامه داد: دستیابی به توسعه همه جانبه و پایدار در سراسر دنیا بطور قطع بدون مشارکت همه اقشار جامعه بخصوص زنان امکانپذیر نیست و مطالعات نشان داده که اشتغال زنان می تواند تاثیر مثبتی بر زندگی خانوادگی آنها داشته باشد، بدان معنا که منافاتی میان کار و خانواده یک زن وجود ندارد.

نگین با بیان اینکه فعالیت و شغل زنان و دستاوردهای ناشی از آن تاثیر بسزایی در حوزه آموزش، بهداشت و سلامت فرزندان و خانواده دارد، گفت: مشارکت زنان صرفا به معنای داشتن حق رای نیست، بلکه شامل مشارکت های سیاسی و اقتصادی آنها می شود که متاسفانه در ایران وجود ندارد.

** 87 درصد زنان در حوزه اقتصادی غیرفعال هستند

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: 87 درصد زنان در حوزه اقتصادی غیرفعال هستند و بیش از نیمی از فعالان نیز در بخش های خدماتی اشتغال دارند.

وی با تاکید بر حضور زنان در صحنه های مختلف اقتصادی و اجتماعی افزود: موانعی نظیر فرهنگ مردسالارانه و محدودیت های خانوادگی باعث شده، زنان بطور شایسته و بایسته در این حوزه فعالیت نکنند.

نگین با بیان اینکه تعاونی های زنان می توانند در ایجاد انگیزه به آنها برای ورود به بازار کار تاثیرگذار باشد، گفت: نتیجه بررسی ها در تعاونی های زنان سرپرست خانوار بهزیستی نشان می دهد برخی اعضای این تعاونی ها با حمایت های صورت گرفته، از افسردگی خارج و برخوردار از اعتماد به نفس شده اند.

وی با اشاره به ظرفیت زنان تعاونگر، بزرگترین ظرفیت این زنان را قدرت تغییر نگاه جامعه به زنان و کار آنها دانست.

در این همایش که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، سید ابوالحسن فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد علی سهمانی مدیرعامل بانک توسعه تعاون سخنرانی کردند.