عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: زنان ما توانمند هستند، تجارت،کار آفرینی و فعالیت اقتصادی زنانه و مردانه ندارد و زنان نیز به فنون تجارت آگاهی دارند.
فاطمه دانشور در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه و همایش نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار افزود: زنان بیشتر کرسیهای دانشگاه را اشغال کردند این امر از سویی نشان دهنده افزایش تحصیلات زنان است اما از سوی دیگر جای تامل دارد چرا که نشان میدهد زنان و دختران بیشتر ترجیح میدهند در دانشگاه حضور داشته باشند تا فضای کسب و کار. این در حالی است که پسران بیشتر علاقه به ورود به حوزه کسب و کار را دارند.
وی با بیان اینکه عمده ترین مشکل زنان مشکل فرهنگی و اجتماعی است تصریح کرد:از آغاز کودکی این مشکل شروع میشود و این مورد را حتی میتوان در الگوهای زبانی دید چرا که پسرها زرنگ و دخترها قشنگ توصیف میشوند و جرات خطر کردن از دختران گرفته میشود.
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: پس از فارغ التحصیلی سطوح مدیریتی به پسران سپرده میشود این در حالی است که آنان معدل کمتری از دختران دارند از طرف دیگر ممکن است دخترها به برخی از حوزهها راه داده نشوند به عنوان نمونه من 9 بار برای خرید کردن به فولاد مبارکه رفتم اما مرا راه ندادند.
وی با بیان اینکه زنان شخصیتی چند وجهی دارند، اظهار کرد: زنان کارآفرین هم در صنعت حضور دارند و هم برخی از آنها میتوانند در حوزه اجتماعی و سیاسی نیز حضور فعال داشته باشند. در واقع در برابر زنان موانعی وجود دارد که از روی آن میپرند اما با این وجود عملکرد آنها با اما و اگر مواجه میشود این در حالی است که مردان به خاطر تلاشهایشان مورد تشویق قرار میگیرند.
دانشور با اشاره به حضور زنان در اتاق بازرگانی گفت:در سال 1381، 546 زن کارت بازرگانی گرفتند این آمار در سال 1389 به 2230 نفر رسید و بیشترین آمار حضور زنان در اتاق بازرگانی مربوط به سال1385 و 1386 بود. یکی از دلایل این امر تحصیلات زنان بود اما عمده ترین دلیل نهادسازی بود چرا که در آن مقطع زمانی سازمانهای مردم نهاد زیادی شکل گرفت که زنان عضو آنان شدند.
وی در ادامه از وزیر صنعت و تجارت خواستار تمرکز بر کارهای فرهنگی شد و اظهار کرد: امیدوارم کارهای فرهنگی صورت گیرد که زنان جرات حضور در فضای کسب و کار را بیشتر پیدا کنند. علاوه بر آن لازم است زنان برای تصدی سمتهای مدیریتی شناسایی شوند و زنان در جایگاههای مدیریتی و تصمیم ساز تعدادشان افزایش یابد.
دانشور اضافه کرد: کمک به راه اندازی مجمع زنان تصمیم ساز کشور از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که زنان میتوانند در حوزههای مختلف در این مجمع دور هم جمع شوند. از سوی دیگر لازم است زنان نقش آفرینی در سطوح پایین را نپذیرند چرا که آنان میتوانند در پستهای عالی مدیریتی حتی به عنوان وزیر فعالیت کنند.
دانشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در سالهای اخیر زنان موفقیتهای زیادی کسب کردند گفت: حضور زنان در نمایشگاهها و همایشها نوآوری محسوب میشود چرا که فضای تجارت سنتی عمدتا مردانه است.
وی اضافه کرد: دین اسلام نیز حق حاکمیت بر مال و تجارت را به طور کامل برای زنان به رسمیت شناخته است و حضرت خدیجه (س) در حوزه بازرگانی فعالیت زیادی داشتهاند و به نحوی توسعه دین اسلام مدیون فعالیتهای تجاری ایشان است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: در داستان حضرت سلیمان (ع) و بالقیس مشخص میشود که خداوند حکمرانی را برای زنان به رسمیت شناخته است بنابراین زن در دین اسلام جایگاه بالایی دارد. آنان تعداد زیادی از نیروی اقتصادی جامعه را تشکیل میدهند ولی سهم آنان از اقتصاد کمتر از مردان است.