وزیر امور زنان و خانواده افغانستان گفت: باید نگاه زنانه در چارچوبی هماهنگ در خاورمیانه و کشورهای جنوب آسیا شکل بگیرد، در صورت اتخاذ چنین رویکردی گام‌های بلندی در زمینه تامین امنیت منطقه و عاری کردن آن از خشونت برداشته می‌شود.

دلبر نظری در نشست تخصصی زن،‌ امنیت و توسعه پایدار با رویکرد خشونت علیه زنان اظهار کرد: زنان، امنیت و توسعه به هم وابسته هستند. امنیت، دغدغه اول و کلان بیشتر کشورها از جمله افغانستان است. از سوی دیگر توسعه جزو اولویت‌های کلان کشورها محسوب می‌شود. برای کشور افغانستان نیز توسعه اجتماعی و اقتصادی اهمیت زیادی دارد و نه تنها در افغانستان بلکه در کشورهای دیگر منطقه نیاز مبرم به مشارکت زنان برای تامین امنیت و توسعه داریم.

وی با بیان اینکه متاسفانه بیشتر نقاط منطقه ما کانون بحران‌های امنیتی شده است اظهار کرد:‌ در این زمینه می‌توان از تجربه‌های کشورهای دیگر استفاده کرد. در این جهت افغانستان با درک ضرورت ایجاد امنیت برای توسعه همه جانبه و متوازن خود تلاش‌های زیادی انجام داده است. در دوران پساطالبان هیچگاه ایجاد امنیت به عنوان مفهومی مردانه و در قالب مردانه تعریف نشده و برای تغییر اذهان عمومی در حوزه زنان تلاش‌های زیادی کرده‌ایم. افغانستان از جمله کشورهایی است که در عرصه‌های مختلف مانند ایجاد امنیت، توسعه پایدار برای زنان، تلاش‌های زیادی کرده است.

وی اضافه کرد: زنان این کشور طی یک دهه تلاش زیادی برای زمینه سازی به منظور نقش آفرینی در کشور خود در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی کرده‌اند و دستاوردهای زیادی داشته‌ است.

وزیر امور زنان و خانواده افغانستان درباره دستاوردهای این کشور در حوزه زنان اظهار کرد:‌ اندکی بعد از روی کار آمدن دولت موقت، حقوق زنان افغان امضا شد؛ علاوه بر آن در قانون اساسی مصوب سال 2003 حقوق مساوی بین شهروندان افغان اعم از زن و مرد به رسمیت شناخته شده است.

نظری در پایان تاکید کرد:‌ تعهد بزرگی برای مشارکت زنان در تامین امنیت و توسعه پایدار داریم و بدون تامین امنیت ملی نمی‌توان به توسعه پایدار دست یافت.