رئیس اداره زنان سازمان همکاری کشورهای اسلامی گفت: لازم است کشورهای اسلامی حضور فعالتری در سازمان همکاری کشورهای اسلامی داشته باشند و اگر خودمان دور هم جمع شویم و سندی را در زمینه نقش زنان تصویب کنیم ممکن است بتوانیم موثرتر عمل کنیم.

فضیله گرین در نشست تخصصی زن،‌ امنیت و توسعه پایدار افزود: توسعه پایدار ابعاد زیادی دارد که یکی از آنها تامین امنیت زنان است بنابراین باید به نقش زنان در این حوزه توجه زیادی داشته باشیم.

وی در ادامه گفت: ‌قصد داریم عملکرد ده ساله خود را بازبینی کنیم و برنامه عملی را طی سالهای 2015 تا 2025 داشته باشیم و جنبه‌های کاملتری را در آن در نظر بگیریم.

رئیس اداره زنان سازمان همکاری کشورهای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تاثیرات روانی جنگ‌ها بر زنان و کودکان اظهار کرد:‌ جنگ‌ها می‌تواند موجب بروز تروماهایی در حوزه سلامت زنان و کودکان شود بنابراین باید تنها به اثرات مادی جنگ‌ها توجه نشود.

در ادامه این نشست توفیق بیان نوری، وزیر سابق زنان عراق اظهار کرد: خانواده‌های عراقی به دلیل جنگ‌هایی که طی 35 سال اخیر در کشور آنان روی داده است دچار احساس ترس، نگرانی و عدم امنیت شده‌اند. بر اساس نتایج مطالعات میدانی که روی 250 زن عراقی انجام شده است آنان دچار غم و غصه،‌ اضطراب، ترس از اجتماع و کمبود اعتماد به نفس هستند. از سوی دیگر جنگ از نظر اجتماعی و اقتصادی نیز بر وضعیت آنان تاثیر گذاشته و موجب کاهش درآمدها و سطح معیشتی شده است.

وی اضافه کرد:‌ جنگ،‌ افزایش فقر را به دنبال داشته و همین امر روی روابط اجتماعی خانواده،‌ افراد و حتی جامعه تاثیر گذاشته است. علاوه بر آن جنگ‌های متوالی، افزایش زنان سرپرست خانوار را در پی داشته است.

وزیر سابق امور زنان عراق اضافه کرد:‌ نیازهای زنان سرپرست خانوار عراقی زیاد است و برخی از آنها احساس ناتوانی، افسردگی،‌ عدم امنیت و بدبینی نسبت به جامعه شده‌اند. آنان به سختی کار پیدا می‌کنند و تربیت کودک در این شرایط دشوار است.

بیان نوری درباره تاثیرات جنگ بر کودکان عراقی گفت: کاهش سطح معیشتی خانواده‌ها موجب شده که امکان ادامه تحصیل برای کودکان عراقی سخت شود و حتی خانواده‌های آنها این کودکان را تشویق به ترک تحصیل و ورود به بازار کار کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس نتایج مطالعه‌ای که روی 400 کودک عراقی انجام شده است؛ آنان دچار احساس ترس، نگرانی ،‌ افسردگی و عدم تمرکز هستند اظهار کرد: 25 درصد از تعداد نمایندگان زن عراق و 30 درصد از نمایندگان مجلس کردستان عراق را زنان تشکیل می‌دهند و ایجاد استراتژی‌های ویژه برای منع خشونت علیه زنان لازم است، البته دولت‌ها و سمن‌ها تلاش می‌کنند اوضاع زنان را ساماندهی کنند. در حال حاضر تلاش‌های ویژه‌ای در زمینه دختران ربوده شده از سوی گروه داعش در حال انجام است.

بیان نوری در پایان تاکید کرد:‌ باید زنان را مشارکت دهیم تا موفق به ساماندهی اوضاع آنها شویم. در واقع مشارکت کردن زنان در تصمیم گیری کشورها منجر به حل نزاع‌ها و ساماندهی و بازسازی کشورها می‌شود.