یک کارشناس بازار کار با بیان اینکه زنان همچون مردان حق کار دارند، گفت:‌ دولت باید یک تغییر نگرش جدی در جامعه برای اشتغال زنان ایجاد و زنان را همپای مردان به عنوان کارجو معرفی کند.

حمید حاج اسماعیلی در ارزیابی علل کاهش سهم زنان در بازار کار به خبرنگار ایسنا،‌ گفت: موضوع اشتغال زنان همواره با این نگرش سنتی مواجه بوده که زنان خانه‌دار هستند و سرپرست خانواده است که وظیفه تامین معاش را برعهده دارد ولی این نگرش سنتی رفته رفته با آنچه زنان خواستارش بودند تفاوتهای جدیدی پیدا کرد و به شکاف جنسیتی در بحث اشتغال منجر شد.

وی معتقد است: از آنجا که سیاستگذاری‌ و برنامه‌ریزی برای ایجاد ظرفیت اشتغال در کشور برعهده مردان است، زنان نتوانسته‌اند به جایگاه خود برسند.

حاج اسماعیلی با تاکید برضرورت ظرفیت‌سازی برای اشتغال زنان توسط دولت، اظهار کرد: دولت باید یک تغییر نگرش جدی در جامعه برای اشتغال زنان ایجاد و زنان را همپای مردان به عنوان کارجو معرفی کند چرا که زنان هم مانند مردان حق کار دارند و به دلایل متعدد از جمله کسب مهارتها باید کار کنند.

این کارشناس بازار کار متذکر شد: امروز شرایط جامعه ایران به شرایط مدرنی تبدیل شده و زنان احساس می‌کنند که باید استقلال مالی داشته باشند چون خانواده نمی‌تواند بخشی از نیازهایشان را تامین کند.

وی با بیان اینکه فعالیت زنان از گذشته تا به حال بیشتر در بخش خدمات بوده است، افزود: طی چند سال گذشته که بازار کار دچار مشکل شده و قدرت خرید مردم پایین آمده تاثیرگذاری آن در بخش خدمات بیشتر شده است لذا هم جذب زنان برای اشتغال در بازار کار با مشکلات جدیدی مواجه شده و هم بازار کار بخش اعظمی از مشاغل زنان را کم کرده است.

به اعتقاد این فعال کارگری باید فرصت‌سازی برای حضور زنان در بازار کار افزایش یابد و دولت در کنار مردان، کارجویان زن را هم در نظر داشته باشد و زنان به عنوان کارجویانی ماهر در بخش‌های صنعت و کشاورزی هم جذب شوند.