شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری انجمن علمی ایرانی مطالعات زنان، مراسم سخنرانی تحت عنوان حقوق زنان در اسلام را برگزار می‌کند. سخنران این مراسم استاد حجه‌الاسلام مهدی مهریزی مدرس نیمه‌وقت گروه معارف واحد علوم و تحقیقات تهران و استادیار دانشکده علوم حدیث است.

این شورا اعلام کرد با توجه به اینکه در جهان معاصر و دنیای مدرن، زن یکی از مسئله‌ها و دغدغه‌های اندیشمندان و متفکران و بخشی از جنبش‌ها و فعالیت‌های اجتماعی شده است، این امر سبب شد آموزه‌های ادیان پیرامون زن تجزیه و تحلیل شده و به چالش کشیده شود. در این میان، آموزه‌های اسلامی و به ویژه آموزه‌های فقهی و حقوقی از این امر مستثنی نیست.

همچنین نگاه‌های انتقادی به آموزه‌های فقه اسلامی، پرسش‌ها و چالش‌هایی را در حوزه‌های حقوق فردی، حقوق خانواده، حقوق سیاسی و اجتماعی و حقوق کیفری زنان ایجاد کرده است و متفکران مسلمان در مقام پاسخ‌گویی و مواجهه با این چالش‌ها و پرسش‌ها، راه‌های متفاوتی را طی کرده‌اند.

این شورا محورهای این جلسه را به شرح زیر اعلام کرد:

1- زمینه و اسباب شکل‌گیری چالش‌ها در حوزه فقه و حقوق زنان

2- گزارشی از چالش‌ها و پرسش‌های فقهی- حقوقی پیرامون زن