محمد عباس زاده؛ علیرضا استاد رحیمی؛ فریبا غنی افشرد؛ پروین علیپور
چکیده
سلامت غذایی، از جمله پدیدههای مهم و شایان توجهی است که از نیازها و ضرورتهای اساسی و پایهای فرد و جامعه به شمار میرود، به طوری که فقدان یا اختلالات غذایی نیز پیامدها و بازتابهای نگران کننده و خطرناکی به دنبال دارد. بر این اساس، مقاله حاضر با هدف اندازهگیری میزان اختلالات تغذیهای در بین شهروندان زن شهر تبریز نگاشته شده و ...
بیشتر
سلامت غذایی، از جمله پدیدههای مهم و شایان توجهی است که از نیازها و ضرورتهای اساسی و پایهای فرد و جامعه به شمار میرود، به طوری که فقدان یا اختلالات غذایی نیز پیامدها و بازتابهای نگران کننده و خطرناکی به دنبال دارد. بر این اساس، مقاله حاضر با هدف اندازهگیری میزان اختلالات تغذیهای در بین شهروندان زن شهر تبریز نگاشته شده و در نظر دارد عوامل اجتماعی و فرهنگی مؤثر بر آن را شناسایی نماید. روش تحقیق، پیمایشی بوده و ابزار اندازهگیری، پرسشنامه استاندارد بومی شده میباشد. حجم نمونه این پژوهش400 نفر از زنان و دختران 49- 15 ساله شهر تبریز در سال 89 میباشند که بر اساس سرشماری سال 1385 و از بین تعداد 432127 نفر، به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی انتخاب شدهاند. نتایج تحقیق نشان میدهد، از بین متغیرهای مستقل (تأثیر خانواده، همسالان، رسانهها، میزان دینداری و تأثیر مقایسههای اجتماعی)، متغیر مقایسه اجتماعی بالاترین تأثیر را بر میزان اختلالات تغذیهای پاسخگویان داشته است و متغیرهای مذکور 34 درصد تغییرات متغیر وابسته (اختلال تغذیهای) را تبیین مینماید.